BLOG

Nová kniha na obzoru

Nejnovější chystaná kniha je spíše pro dospěláky, řeší totiž složité lidské vztahy. Je o lidech, kteří to mají v životě trochu těžší, o Kryštofovi, který píše divadelní hry a měl rád Šimona, ale něco se pokazilo, taky o Janě, která měla ráda svého muže, překladatele Janka, ale taky to nebylo úplně snadné, o Evě, která ze všeho nejraději počítá kamenné sošky trpaslíků na zahradě a pozoruje motýly, a o Kaiře, která se vlastně jmenuje Veronika, žije sama se svým leguánem a píše do novin. A ti všichni jsou křehké lidské duše s krásně zbarvenými motýlími křídly, která se však naučili ukrývat pod vrstvou oceli, aby je ochránila… Podaří se někomu nahlédnout pod vnější slupku?

Knížka vychází u nakladatelství conQueer ZDE . Takhle vypadá obálka, jejímž autorem je René Vaněk:

A takto zní oficiální anotace:

Mladý dramatik Kryštof napsal divadelní hru o pilotovi, který dal světu Malého prince. Tohle měl být jeho velký den, jenže když světla zhasnou a opona se rozestoupí, Kryštof pozná, jaké to je sedět úplně sám v divadle plném lidí… Protože Šimon už tady není.

Novinářka Kaira tráví osamělé večery se svým leguánem. Hledá spřízněnou duši, jenže jak ji má najít, když cesta k ní vede přes její třináctou komnatu, kterou už raději neotvírá?

Překladatel Jan prožil většinu života za psacím strojem, nad francouzskými romány. A jeho nemluvná sestra Eva, těžko pochopitelná duše, má spočítané všechny trpaslíky na jejich zahradě. 

Přesuňte třeba jen jednoho; Eva to na první pohled pozná.

Kolik podob má lidská osamělost, a kdy přijde Pavouk?