BLOG,  SVĚT ČARODĚJEK

Čarodějka-umělkyně: Josefína!

Ve sklíčku se objevil Fínin strojený škleb: „Neruš mé kruhy,“ pronesla temným hlasem.

„A jéje,“ zahučela jsem a vyplázla na ni jazyk. „Umělkyně se soustředí“.

– Čarodějky malostranské

Čarodějnický videohovor ve speciálním zrcátku: Fína na drátě! Ilustrace: Striga

Josefína je Ginevřina sestřenice a dcera tety Reginy, po které kromě rusých vlasů a zelených očí zdědila výrazný temperament a sklony k ironii a mírné škodolibosti. Rozhodně však není zlá, má pouze svůj typický smysl pro humor. Když ale potřebujete, ochotně vás vytáhne z nepříjemné situace. Taky dokáže Ginevru patřičně umravnit, když je přesvědčená, že ohrožuje sama sebe nebo jedná nerozumně.

„Dost“, ozvalo se za mnou ostrým hlasem, až jsem úlekem vyjekla, a had se prudce stáhnul zpět.

„Zpátky, hade.“ Josefínina ruka mě popadla za rameno, až se její rudě nalakované nehty trochu zaryly do mé kůže, a otočila mě k sobě. „Co to tady, prosím tě, děláš?“ Podívala se nahoru na hada, který se mezitím bleskově zapletl do své původní podoby. – Tajemství Stříbrné čarodějky

Na rozdíl od Giny je už dospělá a pracuje v galerii. Svou práci bere velmi vážně a zodpovědně! Když byly obě malé, dostávala Fína často malou Ginevru na starost, což jí s velkým gustem připomíná. Gina jí na oplátku připomíná její noční výlety na střechu, kam se chodívala inspirovat světlem Luny…

Josefína – ilustrátorka Striga jí zastrčila do vlasů štětce. Jsem si jistá, že by Fína souhlasila!

Josefínina čarodějná aura září oranžovou barvou, což značí, že jí Luna dala do vínku umělecké schopnosti. Ty se mohou projevit různě, u Fíny se ale všechno koncentrovalo do malířského nadání. Po své matce Regině zdědila živelnou náturu, tudíž často vyráží malovat do přírody a kvůli správnému výhledu je ochotna vylézt třeba i na střechu domu. A když nutně potřebuje namalovat obraz alchymisty, neváhá přemluvit svou mladší sestřenici Ginevru, aby ji následovala na ostrov na Vltavě, postavila ji bosou na břeh řeky, navlékla ji do staré bílé plápolavé košile a do rukou jí přičarovala protichůdné živly, jen aby efekt byl dokonalý. Mimochodem, tato událost se Fíně a jejímu malířskému talentu málem stane osudnou… Ale o tom se dočtete více v Čarodějce a zlatém elixíru.

V domě v Nerudově ulici bydlí Josefína a její maminka až úplně dole v suterénu, kde spolu vedou domácnost vskutku neobyčejnou… ale o tom zase příště v článku o tetě Regině.

Z dnešního stručného článku o další čarodějnické příbuzné vyplývá, že s Josefínou je legrace, která ale končí právě ve chvíli, kdy je někdo z jejích blízkých v ohrožení. Pak se v ní probudí ochranářská lvice.

Mějte se kouzelně!

Ginevra jako alchymista, tentokrát vzešlá z pera Josefíniny kolegyně z našeho světa – Strigy!